En son beş Yangın Merdiveni Kapısı Kentsel haber
Wiki Article
Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın bapları, yangın sırasında kötü ve alevlerin gayrı alanlara yayılmasını önlemek sinein mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın sırasında yamanın ve alevlerin geçmesini engeller.
Yangın merdivenleri içeriden ve haricen strüktürlabilmekle birlikte elan çok haricen meydana getirilen yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun çizgi sebebi makam yitirilmesine vasıf vermemesi ve henüz az maliyetle alışverişin tamamlanabilmesini esenlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde sonradan eklenerek dokumalabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına gereğince çeşitli şekillerde özel dizayn evet da katlanabilir halde de tasarlanabilmektedir.
Bir kuruluşda kullanılan kuma merdivenlerden yangın ve diğer evgin durumlar oluştuğunda kullanılabilecek özellikte olanlarına yangın merdiveni yahut kaçış merdiveni denilmektedir. Yangın merdivenleri diğer kaçış yollarıyla bütünleşik durumda olan bir kuruluşdadır.
Lakin talepleriniz doğrultusundan projenize uyumlu olan rastgele bir renge yangın çıkış kapısı boyanabilir.
Yangın bapsı kilidi bapların en önemli aksesuarlarından biridir. Kapının resen kapanmasının peşi sıra kilit devreye girer ve kötü ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi kırmızıır. Bu önlem bapnın pıtrakı hızlıya kapanmasını sağlamaktır.
Yangın takkadak insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliye edilmesi karınin yangın kapısı son mesabe ciddi bir öneme sahiptir.
Bu özel kapıların kilit sistemleri, yangın direncini etkilemeyecek fakat eminği katkısızlayacak şekilde Yangın çıkış kapısı istanbul oluşturulmalıdır.
Yangın Kapkaloriın üzerinde panik amerikan bar adı verilen bir kilit sistemi bulunur. Panik bar evgin hâl anında bapnın mümkün olan en az dem kaybı ile açılmasını sağlayıcı kapı koludur.
Yangın merdiveni ile müteallik kanuni düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da değinilmektedir. Projelendirme çhileışmalarında yangın merdiveni standartları da temel karşıır.
Bundan dolayı yangın merdivenlerinin yemeden içmeden her yerde, özellikle bile kocaman binalarda olması kişilerin emanet kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı sağlamaktadır. Buna nazaran yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da tekrar oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.
Yangın merdiveni baplarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin haricen deruneriye kolay girebilmesini esenlayacak şekilde üretimi olmalıdır.
Yangın bapları, yangınla uğraş ekiplerinin karışma etmesine ve yangının kontrolör şeşna düzenınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların emniyetli bir şekilde tahliye edilmesine olanak tanır.
Yangın Bapları tercihe için; 60, 90 ve 120 an yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü miktarı ve kalitesi, yangın kapısının en esas kalite ve esenlamlık standartlarından biridir.
Yangın merdiveni ısıevet karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle yapım edilmesi gerekmektedir. Bu konuda da en dayanıklı gereç olan çelik akla gelmektedir.